Tíz év
Írta: Hede - Dátum: 2016. július 17. 09:33:30

Két éve volt a tizedik évfordulója, hogy először játszottam online a S.W.I.N.E.-nal, most pedig újabb jubileumhoz érkeztünk: elérkezett az oldalam tizedik születésnapja is. 2006-ban ezen a napon indítottam útjára az akkor a S.W.I.N.E.-osok körében még szinte egyeduralkodó gportál mellett az extrás oldalamat.

Akkoriban néhány oldal volt csak, ami nem a gportálon lett létrehozva, mint például a régi swineclub, HSzabi oldala, vagy az FP oldala. Ezen néhány közé tartozott 2006-tól az én újonnan elkezdett oldalam is, mivel nem akartam beállni a gportálosok sorába, hanem valami egyedibbet szerettem volna létrehozni. Ennek megvolt az az előnye, hogy lehetett letöltéseket is rakni az oldalra, így össze tudtam gyűjteni a S.W.I.N.E.-hoz kapcsolódó fontosabb dolgokat, és elérhetővé tenni a látogatók számára. Később a teljes játékot is feltöltöttem.

A tartalom is dinamikusan bővült, igyekeztem minél teljesebbé tenni ebből a tekintetből az is az oldalamat különféle leírásokkal, lehetőség szerint a mindenhol meglévő dolgokat is egyedi formában bemutatva, illetve teljesen egyedi tartalommal. Egy másik fontos pont a galéria, hiszen játék közben rengeteg képet készítettem, így ezek közül is számos felkerült a különböző albumokba.

Ahogy az idő telt, az oldalam egyre népszerűbb lett, talán nem túlzás az állítani, hogy ez lett a legnépszerűbb S.W.I.N.E.-nal kapcsolatos oldal. A régi oldalak közül ma már sok megszűnt, hiszen a játék és az érdeklődés is csökkent az eltelt évek alatt, az enyém viszont megmaradt, és terveim szerint nem is fog eltűnni.

2010 elején megszűnt az extra, így az oldalnak költöznie kellett, először a xtreemhost-ra, majd néhány hónappal később az okhost mellett döntöttem. Később a try.hu is megszűnt, ahonnan az oldalam másodlagos doménje volt elérhető, majd az okhost is elérhetetlenné vált, ekkor költöztem az eu5.org-ra, 2015 végén pedig egy felajánlásnak köszönhetően a spaceweb-re.

Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt tíz év alatt meglátogatta az oldalamat!